1. Hogyan találod meg az igazán hozzád illő sminket?

Első lépésként képzeld el magad abban az esküvői ruhában, abban az enteriőrben, azokkal a dekorációkkal, amit szeretnél. Próbáld meg ehhez a hangulathoz megálmodni a sminked.
Mérlegeld az intenzitást, a smink erősségét, színek összhangját! Van akinek zsigerből jön, milyen sminket szeretne viselni, de van ki a hétköznapokban is alig sminkeli magát, így szüksége lesz segítségre. Ennek legegyszerűbb módja ha inspirációs fotókat gyűjtesz az interneten. Ezeket mentsd le a telefonodra, hogy mindig kéznél legyen. Néhány forrás ahonnan ötleteket meríthetsz: Instagram, Facebook, Pinterest, WeHeartIt, Tumblr.

2. Hogyan válaszd ki a sminkesed?

A személyes ajánlás a legnépszerűbb, nálam is ez a jellemző. Hiszen hiteles forrásból érdemes tájékozódni arról, mennyire volt megelégedve a menyasszony a sminkes munkájával. Ha nincs ilyen ismerősöd, nézz körül a social media világában! Kérdezősködj facebook csoportokban, kit ajánlanak! Rengeteg komment szokott érkezni belinkelve a sminkes honlapját vagy facebook/insta elérhetőségét. Kérj árajánlatot az elképzeléseid alapján és mindig vedd igénybe a próbasmink lehetőségét! Ha nappali esküvőd lesz, a sminkpróbát is javasolt napközben elintézni, így pontosabb képet kapsz arról, hogyan festesz majd napfényben. Érdemes minimum 5-10 hónappal az esküvő előtt lefoglalni az időpontot, mert úgy ahogy a fotósok, videósok időpontjai, úgy a sminkeseké is hamar elkel.

3. Hogyan készítsd elő a bőröd esküvő előtt?

Annak érdekében, hogy a Nagy Napon friss és csillogó arcbőröd legyen, a szépségápolást már 6 héttel az esküvő előtt érdemes elkezdeni. Előre beszéld meg a kozmetikusoddal, hogy rendszeresen fogadhasson tisztításra vagy regeneráló-vitalizáló arckezelésekre. Amennyiben az esküvőd nyáron lesz, tartsd észben, hogy ne vidd túlzásba a napozást. A leégett, vagy hámló bőr tönkreteheti az egész ünnepséget. Az esküvő előtt 1 héttel már ne látogasd meg kedvenc szoláriumodat! A Nagy Nap előtti este ajánlott egy bőrradírozás és intenzív hidratálás, nem utolsó sorban a pihentető alvás.

4. Mire figyelj oda a Nagy Napon?

Abban a helyiségben, ahol a frizurád és a sminked készül ne legyetek túl sokan! Az a tapasztalatom, hogy sokszor átjáróházat csinálnak a menyasszony készülődéséből, mert minden közeli hozzátartozó látni szeretné a folyamatot. Mondanom sem kell ez külön stresszfaktor neked, nem elég, hogy egyébként is izgulsz? Akkor csörögnek telefonok, amikor nem kell, akkorra generálódik a legnagyobb sürgés-forgás körülötted, amire nem számítottál.
Legyen egy külön szoba, ahol szinte csak te vagy a szakemberekkel és arra a pár órára átadod magad a szépítő kezeknek. Hidd el nekem, így zökkenőmentes és stresszmentes lesz.

5. Esküvői smink fodrász előtt vagy után?

Sokszor felvetődik ez a kérdés. Bevallom én azt preferálom, ha az esküvői frizura előtt készítem el a menyasszony sminkjét. Sokszor futottam már bele olyan szituációba, amikor a kreatív hajköltemény nagyobb része az arcban landolt és extrán kellett rá figyelni, emelgetni, hozzáérni, aminek sem a fodrász sem a menyasszony nem örül. Szóval először smink, aztán a haj.

5.+1 Örömanya, testvér, hozzátartozók sminkje

Időzítsétek úgy a beosztást, hogy te készülj el utoljára. Én általában szerződés aláírásakor rögzítem hány főnek lesz szüksége sminkre a menyasszonyon kívül, így egy praktikus menetrendet lehet kialakítani. Fontos tudni, hogy kinek milyen sminkre van szüksége, hiszen ez meghatározza az elkészítési időt és befolyásolja az időzítést. A szertartás előtt 1 órával már készen kell lennie a sminkednek és frizurádnak, hogy kényelmesen át tudj öltözni és ráhangolódj életed legfontosabb napjára.